Risc de viituri majore pe râuri din Moldova, până joi

Sursa foto: Unsplash

Hidrologii au actualizat, miercuri, codurile hidrologice pentru râuri din Moldova şi Dobrogea şi anunţă risc de viituri majore, până joi.

INHGA a instituit Cod Portocaliu, care intră în vigoare joi, 19 septembrie, la ora 5:00 şi este valabil până la ora 18:00.

Vor fi vizate râurile din bazinele hidrografice:

  • Bârlad – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval staţia hidrometrică Vaslui (judeţele: Iaşi, Vaslui şi Galaţi);
  • Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval staţia hidrometrică Lungoci (judeţul Galaţi);
  • Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval staţia hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

De asemenea, este în vigoare Codul Galben, miercuri, de la ora 12:00, până joi, la ora 24:00, pe anumite sectoare de râuri din judeţele Vaslui, Iaşi şi Galaţi.

Acelaşi cod va fi activ începând de joi dimineaţa, de la ora 3:00, până la miezul nopţii, pe râuri din judeţele: Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi râurile din judeţul Tulcea.

”Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. De asemenea, există probabilitatea depăşirii cotelor de apărare”, a transmis INGHA.

Meteorologii au emis avertizare cod galben de precipitaţii, pentru judeţe din Moldova şi nordul Dobrogei, unde anunţă cantităţi de apă ce pot ajunge la 30 de litri pe metru pătrat.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: