VIDEO Ministerele campioane la atragerea de fonduri europene. Câciu: Mi-aș dori mai multă accelerație și la Educație

sursa: captura de ecran

Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că Ministerul Transporturilor rămâne lider în atragerea fondurilor europene, cu rezultate semnificative. Totodată, a subliniat că Ministerul Sănătății și Ministerul Cercetării au înregistrat progrese notabile.

Totuși, ministrul susține că și-ar dori „mai multă accelerație și de la Ministerul Educației”.

„Ministerul Transporturilor este campion. Vine din spate puternic Ministerul Sănătății și Ministerul Cercetării, care iată pe partea de digitalizare, Bogdan Ivan a recuperat foarte mult. Ministerul Energiei a început să miște de când a venit Sebastian Burduja. Mi-aș dori mai multă accelerație și de la Ministerul Educației, unde sunt și acolo investiții mari.

Avem 5 miliarde de euro alocate pentru educație, din PNRR, este în recuperare doamna Deca, dar cred că trebuie ranforsat cumva din perspectiva accelerării absorbției la Ministerul Educației. Noi avem ședințe în fiecare lună cu toți miniștrii la nivelul premierului cu privire la modul în care banii din PNRR sunt absorbiți și zic eu că s-au mai recuperat din întârzieri, dar vom avea și o revizuire a PNRR în scurt timp și vor rămâne doar investițiile care se pot realiza și atunci pot să vin  în spațiu public cu mai multe elemente”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: