VIDEO Câciu, despre Siegfried Mureșan: Voia o funcție! Să stea în banca lui și să lupte pentru România

Foto Facebook Siegfried Muresan

Ministrul social-democrat Adrian Câciu a reacționat la declarațiile lui Siegfried Mureșan, care a a susţinut, marţi, că portofoliul obţinut de România la Comisia Europeană este ”gol de conţinut” şi are “zero competenţe concrete”, iar ţara noastră “nu avea nevoie de un comisar cu o funcţie onorifică”.

„Noi ne-am dus cu o listă comună și ar trebui să avem o voce comună la Bruxelles. Ok, am înțeles, domnul Siegfried Mureșan vrea să fie vedetă. De ce e supărat domnul Siegfried Mureșan? Pentru că nu a fost dânsul într-o zonă de nominalizare”, spune Câciu.

Câciu l-a criticat pe Mureșan, afirmând că acesta ar trebui să se concentreze pe interesele României, în loc să caute recunoaștere personală.

„Voia o funcție! Să fie acolo în poză să spună lumea despre dânsul că este comisar european. N-a fost nici premier al României. Au eșuat toate negocierile pe care le-a avut să fie pus premier vreodată. Eu îi spun să stea în banca lui și să lupte pentru România. Noi avem nevoie de bani și de buget pentru România, avem nevoie de oameni care se luptă la Bruxelles. Dacă stăm întotdeauna să ne dăm deștepți cred că Siegfried Mureșan are multe lipsuri. Roxana Mînzatu este un ministru care a revoluționat partea de fonduri europene în România.

A avut o altă viziune, mult mai aplecată către beneficiar, către simplificare. Pe de altă parte și în calitate de deputat a avut o serie de inițiative cât a fost consilier de stat la Marcel Ciolacu s-a ocupat de marile investiții. Când a avut interviu cu Ursula von der Leyen, au vorbit aceeași limbă, se înțelegeau pentru că elementele de guvernanță erau acolo, despre Europa, despre problemele Europei, despre problemele pe care ar trebui să le rezolve viitoarea comisie”, a concluzionat Câciu.

Reacția lui Adrian Câciu vine după ce eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a susținut că „portofoliul obținut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conținut, are zero competențe concrete și este opusul a ceea ce a promis că va obține”. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.

„La începutul verii, prim-ministrul Marcel Ciolacu spunea că România are șanse reale să obțină portofoliul de comisar european pentru Economie – deținut în prezent de fostul prim-ministru al Italiei, Paolo Gentiloni – și și-a asumat public obiectivul de a obține postul respectiv.

La acel moment, eu am declarat că țara noastră are șanse minime să obțină portofoliul pentru Economie deoarece suntem în procedură de deficit excesiv din anul 2017, din timpul guvernării PSD, iar Guvernul Ciolacu crește deficitul, în loc să-l scadă. Ca atare, UE nu va lăsa lupul de pază la oi când e vorba de comisariatul pentru Economie, cu responsabilități pe disciplină fiscală”, amintește liberalul.

Siegfried Mureșan: Portofoliul obținut de Marcel Ciolacu nu este o victorie, ci este un eșec

„Vedem acum că Marcel Ciolacu a obținut pentru România un portofoliu cu titlu pompos, dar care nu are o componentă economică, așa cum a promis, ci o componentă socială, fără atribuții clare și prin care nu va coordona direcțiile generale din cadrul Comisiei care iau deciziile importante pentru România. Coeziunea, agricultura, investițiile, industria – domeniile cele mai importante pentru țara noastră, prin care sunt alocate fonduri europene direct României, vor fi coordonate de alți comisari.

De aceea, portofoliul obținut de Marcel Ciolacu nu este o victorie, ci este un eșec. România nu avea nevoie de un comisar cu o funcție onorifică, ci de un comisar care poate influența deciziile pe domeniile care contează cel mai mult pentru România”, mai spune Siegfried Mureșan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: