VIDEO Daniel Constantin: Cea mai mare parte a bugetului pentru industrializare va susține investițiile inovative

Daniel Constantin, invitat Puterea Știrilor 18.09

Ieri, în cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, ministrul Marcel Boloș a prezentat în detaliu schemele de sprijin pentru industrie pe care urmează să le adopte guvernul. Ideea nu este una nouă, chestiunea reindustrializării României fiind pusă în discuție în urmă cu doi ani, inspirată de planul de dezvoltare al unui investitor strategic, a afirmat Daniel Constantin, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Conducerea restrânsă a lucrat efectiv la acest program și eu am perceput ca fiind un program liberal. Acum, că el a fost prezentat altfel la Guvern, e o chestiune care ține probabil de contextul politic în care ne aflăm, respectiv campania electorală. Dincolo de chestiunea aceasta de formă, până la urmă, important este că în România se derulează astfel de programe pe care oamenii le așteptau și aici, sigur, detaliile o să le cunoașteți probabil în zilele următoare, dar eu vreau să vă spun că mi-aș fi dorit și când am fost ministrul agriculturii să am un program la dispoziție, resurse pentru un astfel de program, care să pună în valoare materia primă, care să pună în valoare producătorii din țara noastră. Vorbim, așa cum spunea și premierul și cum ne-a prezentat ieri domnul Boloș, despre mai multe planuri. Pe de o parte suntem deschiși în continuare să atragem investitori străini, să creăm facilități ca aceștia să creeze locuri de muncă, plus valoare în țara noastră”, a afirmat deputatul PNL.

Acest lucru, a mai spus liberalul, generează investiții, consum și îi ajută pe producătorii români, cu efecte benefice pentru economie. Legat de ce va susține mai exact acest buget de 2 miliarde de euro, Daniel Constantin spune că o parte din acesta, respectiv 500 de milioane de euro va fi direcționată către facilități fiscale, scutiri de impozite pentru terenuri, investiții, bonusuri și altele.

„1.000.000.000 de euro se duc către industria prelucrătoare, către investiții inovative, reducerea emisiilor de CO2. România are foarte mulți bani, știu de când eram ministrul Mediului, pe care îi plătesc cei din industria grea, care poluează, și  care fac eforturi să reducă. Acești bani se duc la Ministerul de Finanțe și foarte puține măsuri au fost de-a lungul timpului care s-au implementat și care să compenseze, pentru că de aia plătesc marii poluatori ca să venim cu soluții inovative pentru reducerea emisiilor. Din câte știu, dincolo de cumpărarea de microbuze electrice și alte programe, dar nu cu un impact major în economie nu s-au făcut multe lucruri. De asta cred că acest program de 1.000.000.000 euro va fi unul extrem de important”, a subliniat Daniel Constantin.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: