Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 19 septembrie

Sursa foto: eurostiri.ro

PS News continuă Jurnalul de campanie. Ce ne aduce ziua de astăzi? Cine face declarații acuzatoare la adresa românilor din străinătate și cine vrea să fie decreţel cu orice preţ, deşi a avut ghinionul să rateze cu câţiva ani decretul care i-ar fi acordat acest statut?

Nu ratați momentele zilei! Bine ați revenit la bord!

Jurnal de campanie: Ziua a doua

  • Elena Lasconi inflamează cu o declarație în care pare că acuză diaspora de trădare. Elena Lasconi, şefa şi candidata USR la alegerile prezidențiale, pare să fi comis o primă eroare gravă în campania electorală pentru Cotroceni. Cu o declaraţie controversata făcută la Antena3, Lasconi i-a insultat practic pe românii plecați în străinătate.

 

  • Tensiuni în filialele USR din teritoriu. Susținătorii lui Lasconi, trași pe linie moartă de colegi din grupări interne. Mai multe filiale ale USR se confruntă cu tensiuni, în condițiile în care reprezentanții grupării Dominic Fritz-Vlad Voiculescu și-au pregătit terenul și au ajuns pe locuri considerate eligibile la parlamentare, în timp persoanele din aripa Lasconi sunt izolate, una câte una. Poate cea mai mare problemă în momentul de față este la Iași, arată surse din interiorul partidului. Acolo, filiala condusă de Ștefan Tanasă, membru al USR Echilibru la Congresul USR, deci din aripa Fritz-Voiculescu, a organizat alegerile interne pentru întocmirea listei la parlamentare de așa natură încât el a ieșit primul la Camera Deputaților

 

  • Mircea Geoană insistă cu gafele: „Am fost clasă de băieți, erau mulți copii… pe vremea aia erau decrețeii în acțiune”.Mircea Geoană, candidat în cursa pentru alegerile prezidențiale și fost secretar general adjunct al NATO, a comis recent o nouă gafă: S-a autointitulat „decrețel”, făcând referire la generația născută după controversatul decret din 1966, prin care regimul lui Nicolae Ceaușescu a interzis avorturile. Doar că Geoană s-a născut în 1958, cu opt ani înainte de semnarea decretului.

 

  • Profesorii l-au dat de gol pe George Simion.„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de flama curentului unionist.” „Nu venea la cursuri, spunea că are multe proiecte și deplasări, așa că nu l-am văzut mai deloc”, spun despre George Simion profesorii pe care i-a avut.

 

  • Candidat la prezidențiale, Diana Șoșoacă pare să-și fi abandonat partidul: ANAF a declarat SOS România „inactiv” după ce nu și-a mai depus declarațiile fiscale din decembrie 2023 în mai 2024. Candidatul SOS România la președinția Consiliului Județean Constanța, Cristian Stancovici, aflat acum în conflict cu Șoșoacă, a publicat pe Facebook și o adresă a ANAF către SOS România, în care se arată că urmează înscrierea în registrul contribuabililor inactivi pentru nedepunerea declarațiilor fiscale timp de șase luni.

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: