Ciucă, despre candidatura lui Iohannis: Noi vrem să redăm un drept oricărui cetățean din România de a candida

sursa; facebook

Nicolae Ciucă a explicat de ce PNL a depus lege care prevede ca președintele în funcție să poată candida la alegerile parlamentare, precizând că acesta vizează „dreptul oricărui cetățean de a fi ales”

„Nu e vorba de Klaus Iohannis, nu e vorba de o persoană anume, am făcut o proiect ca să dăm dreptul oricărui cetățean din România să fie ales, conform Constituției. Este vorba de dreptul unui cetățean de a candida. De ce Ciucă sau Marcel Ciolacu, fiind în anumite funcții azi, au dreptul să fie şi președinte al Senatului, premier și să poată candida şi la președinție, de ce unui om care nu este condamnat i se interzice să candideze?”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi24.

Președintele Partidului Naţional Liberal a negat că proiectul ar fi fost depus la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„E absolut normal să valorificăm o experiență a unor oameni pe care nu o dobândesc mulți într-o activitate normală. (..) Nu știm dacă domnia sa va candida sau nu, românii sunt cei care vor alege, care decid. (..) Nu discutăm astfel de chestiuni pentru că tot ceea ce înseamnă relevanța domnului președinte Klaus Iohannis este relevantă prin politicile pe care le-a realizat în ultimii 10 ani. Nu i se poate reproșa nimic privind onestitatea. A respectat principiile democratice. E vorba de ce înseamnă valoarea experienței doamnei sale în ultimii 10 ani”, a declarat liderul PNL.

Nicolae Ciucă exclude varianta ca asocierea cu preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi defavorabilă partidului, spunând că acesta are o susţinere suficientă din partea electoratului.

„Candidatura lui Klaus Iohannis, ne ajuta pe noi, PNL. Președinte Klaus Iohannis a fost ales de 6 milioane de oameni acum 5 ani, dacă are o susținere de 15-20%, e suficientă pentru a veni în sprijinul unei abordări electorale pentru PNL. KI a fost ales de 6 mil de oameni acum 5 ani, daca are o susținere de 15-20% e sfucienta pt a venit in sprijinul unei abordări electorale pt PNL”, a mai spus Ciucă.

PNL a depus, miercuri o inițiativa legislativă care prevede posibilitatea ca președintele României în exercițiu, aflat în ultimele 3 luni ale mandatului, să poată candida la alegerile parlamentare.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: