Focar de infecție în Galați, după inundațiile devastatoare. Mii de animale moarte au fost luate de ape și aduse în vest

Sursa foto: Unsplash

Oamenii din localitățile lovite de inundații înfruntă cu mult curaj situația și încearcă să vadă, încet-încet, ce se mai poate face cu gospodăriile lor distruse. 

Grav e că la noapte, meteorologii au anunțat un nou cod galben de ploi puternice în toată Moldova și în nordul Dobrogei.

Miercuri, comunități întregi s-au mobilizat și au adus în taberele de sinistrați ajutoare pentru cei năpăstuiți.

În tabăra de sinistrați nu prea mai sunt sinistrați, pentru că oamenii au plecat la casele lor pentru a încerca să se mute acolo. Sunt în special ajutoare de la rezerva de stat. Oamenii au cerut roabe și lopeți ca să poată să curețe noroiul din curți.

Într-una dintre tabărele de sinistrați, la Slobozia Conachi, sunt multe produse alimentare și saltele, iar toate vor ajunge foarte repede la cei care au nevoie de ele.

Este o problemă mare cu leșurile de animale. Sunt mii de animale care au fost luate de ape și leșurile au fost aduse de apă în vestul județului Galați, în localitatea Vameș, la DN25, fiind un focar de infecție.

Autoitățile specializate au început să le strângă cu ajutorul primăriilor. Numai în comuna Pechea, au fost strânse marți peste 10 tone de animale, în special păsări moarte.

Apa nu este potabilă, au anunțat cei de la Societatea de Distribuire a Apei și cei de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost făcute teste și vor fi făcute în fiecare zi.

Infrastructura este mult afectată. DN25 este în continuare inundate, este foarte multă apă acolo. Este puțin probabil ca această apă să se ducă singură spre Siret.

De asemenea, infrastructura feroviară a avut de suferit. A fost spălat cu totul terasamentul și șinele au rămas suspendate pe o porțiune de 6,5 km pe ruta Galați – Târgu Bujor – Bârlad. Este o rută importantă pe care circulau zilnic peste 23 de trenuri și care acum nu mai poate fi folosită

S-au umflat râurile din partea de este a județului Galați, în special râul Chineja, care a inundat câteva drumuri comunale, dar din fericire , apa nu a intrat și în casele oamenilor.

Îngrijorarea însă continuă. Intrăm sub un cod galben de ploi, la noapte, la ora 3, care va ține până la ora 18, în toată Moldova și partea de nord a Dobrogei.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: