VIDEO Proiectul de reindustrializare a României. Ionel Bogdan (PNL): „Dezvoltăm parcurile industriale din Maramureș”

Foto PS News

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, invitatul Marinelei Angheluș la Puterea Știrilor a vorbit despre Proiectul de reindustrializare a României propus de Partidul Național Liberal și de investițiile care se vor face în județul Maramureș.

„Pentru a putea dezvolta și reindustrializa România sunt foarte multe paliere pentru care aceste intervenții propuse de ministrul Marcel Boloș vor avea impact în economia locală, atât în Maramureș, cât și în toată țara. Spre exemplu, chiar zilele acestea am discutat cu domnul ministru Boloș despre posibilitatea ca o parte din aceste investiții să fie pentru parcurile industriale pe care noi le-am dezvoltat în județele noastre. Trebuie să avem intervenții pe fiecare palier. De asemenea, acest plan de 3 miliarde de euro pentru industrie este  pentru dezvoltarea economică a României. Nu a mai existat și cred că este de bun augur. Și în sfârșit, mă bucur că Partidul Național Liberal a luat această inițiativă, împreună cu domnul ministru Boloș, cu domnul președinte Ciucă și noi mergem cu acest program înainte”.

Întrebat de ce programul va fi coordonat de un social-democrat, având în vedere că inițiatorul este PNL, Bogdan spune că este, probabil, o condiție a Coaliției.

„Programul va fi coordonat de Marian Neacșu, vicepremierul României. Probabil că discuțiile acestea au avut loc în Coaliția de guvernare. Totuși suntem într-o Coaliție și trebuie asumată aceasta. Noi am propus acest program în Coaliție, El a fost aprobat aici și drept urmare are implicații și trebuie să ajungă și pe masa premierului. Probabil că ăsta este motivul pentru care l-a implicat și pe Marian Neacșu, dar oricum inițiatorul și cel care propune toate măsurile este ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, ministru liberal.

Eu cred că acest program este un program foarte important pentru economia românească. Importat este că propunerea ministrului Marcel Boloș a fost aprobată în Coaliția de guvernare și astfel mergem mai departe” a conchis Ionel Bogdan, președintele liberal al Consiliului Județean Maramureș”.

Schema de ajutor de stat. De ce e important proiectul PNL

-Grant personalizat/notificare individuală – sprijin sub formă de grant până în 30% din valoarea investiţiei
-Acordarea unui credit fiscal: 10-25% din valoarea investiţiei, dupa realizarea investitiei pentru plata obligaţiilor fiscale
-Sprijin şi facilităţi pentru obţinerea avizelor tehnice, autorizatiilor de constructii, certificatelor de urbanim şi altor documentatii necesare etc.
-Posibilitatea acordării de teren pentru realizarea investitiilor – cadru legal pentru expropiere/achizitie teren pentru realizarea investitiei

Sectoarele de activitate eligibilă pentru ajutorul de la stat

Sectoare de activitate eligibilă: industrie alimentară; industria chimică, industria farmaceutică, industria metalurgică, industria de apărare, industria constructiilor metalice, construcţia utilajelor şi instalaţiior, fabricarea maşinilor şi echipamentelor, echipamentelor electrice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: