VIDEO Aurel Cazacu: Rusia trebuie descurajată în desfășurarea de acțiuni care să facă din R. Moldova un aliat 

Aurel Cazacu, invitat Puterea Știrilor 19.09

În actualul context internațional, Republica Moldova ar fi în pericol doar în cazul în care nu ar mai fi sprijinită de România și, indirect, de NATO, a afirmat analistul militar Aurel Cazacu, referindu-se la comunicatul CSAT privind obiectivul principal de politică externă al țării noastre în raport cu țara vecină.

„R. Moldova trebuie sprijinită și ajutată, pentru că sunt foarte multe servicii rusești care lucrează acolo. Nu este simplu de lucrat cu Moldova de către serviciile rusești, pentru că Moldova nu are o graniță comună cu Rusia, ci are o graniță cu noi, are graniță cu Ucraina și de partea cealaltă cu Europa”, a explicat Aurel Cazacu, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Acesta a adăugat faptul că Rusia trebuie descurajată în desfășurarea de acțiuni care să facă din Moldova un viitor aliat sau o țară care să nu poată adera la Uniunea Europeană și la NATO. De altfel, comunicatul transmis ieri de CSAT arată că obiectivul principal de politică extern al țării noastre în raport cu Republica Moldova este susținerea și asigurarea parcursului european, sprijinirea reformelor și a politicilor publice necesare.

Un element foarte important al dezvoltării Moldovei este elementul de natură economică. Dezvoltarea economică va face ca Moldova să vină către Europa, iar rușii, mai ales pro-rușii care trăiesc acolo vor fi descurajați. În felul acesta, vom arăta că susținem Moldova economic, și, automat, militar, a subliniat Aurel Cazacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: