Autostrada Sibiu – Pitești: Primul tunel veritabil de autostradă din România, forat în proporție de două treimi

Sursa foto: Autostrada A1 Pitești - Sibiu

Porr a depășit două treimi din forajul celor două fire de tunel aferen secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești, a anunțat sâmbătă Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Transporturi. Astfel, constructorul austriac a săpat 1.770 de metri din cei 2.700 de metri ai primului tunel veritabil de autostradă din România.

„Mă aflu pe șantierul 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝟰: 𝗧𝗶𝗴𝘃𝗲𝗻𝗶 – 𝗖𝘂𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀 a 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂 – 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗔𝟭, unde construim primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, pentru a verifica progresul lucrărilor”, a transmis Scrioșteanu pe Facebook.

Potrivit lui, la acest moment, Porr a depășit două treimi din forajul celor două fire de tunel aferent acestei secțiunii, fiind forați:

– 940 metri în Tunelul Daniela (sensul de mers Sibiu – Pitești);
– 830 metri în Tunelul Alina (sensul de mers Pitești – Sibiu);
– Totodată, antreprenorul a început lucrările de realizare a radierului aferent Tunelului Alina, fiind deja executați aproximativ 550 metri.

„Săptămâna aceasta, procentul lucrărilor pe total șantier a depășit 50%, ceea ce mă bucură, având în vedere faptul că termenul de finalizare a lucrărilor este 2027”, a mai spus Scrioșteanu.

La începutul lunii septembrie, primul tunel veritabil de autostradă din România era forat în proporție de peste 60%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: