„Toată lumea este speriată”. Budapesta n-a mai fost lovită de 11 ani de inundații așa catastrofale

Sursa foto: Pixabay

Autoritățile ungare rămân în alertă după ce nivelul Dunării a atins punctul maxim, iar starea de urgență va continua pentru următoarele cinci zile. Premierul Viktor Orban a declarat că situația rămâne critică, iar apele fluviului trebuie monitorizate atent până când nivelul va scădea sub cota de pericol. Viitura se îndreaptă acum spre România, iar specialiștii estimează că vârful acesteia va ajunge în țara noastră în următoarele zile.

„La mai bine de 11 ani de când Budapesta a fost lovită de inundații catastrofale, Dunărea își arată din nou forta. Fluviul a inundat această zonă de promenadă din fața Parlamentului din capitala Ungariei. În această zonă apa măsoară peste 8 metri.” În multe localități, zeci de case și străzi au fost inundate. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, că ţara mai are de trecut zile grele de apărare împotriva inundaţiilor şi că orice ajutor din partea Uniunii Europene e binevenit”, explică Andreea Borboros, corespondent Antena 3 CNN la Budapesta.

Femeie: „Nu ştim dacă nivelul va creşte sau nu şi dacă aceste scuturi vor ţine apa înăuntru. Toată lumea este puţin speriată, în special în acele zone care sunt mai afectate de această inundaţie”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: