PNL a sesizat BEC în cazul candidaturii lui Iohannis la Senat

Sursa foto- x

PNL dă șah-mat PSD: liderii PNL au decis sa schimbe strategia în privința legii care să îi permită președintelui României să candideze pentru Parlament.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că PNL a sesizat BEC, în baza opiniei Consiliului Legislativ, să se pronunțe pe această speță, respectiv amendamentul depus de PNL la Legea 208/2015.

În consecință, PNL nu va pune pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului dezbaterea amendamentului până când nu va primi un răspuns din partea BEC, au precizat surse din PNL.

Prin această mutare social-democrații nu au ce vota la ședința din această dimineață, dat fiind faptul că, depunând sesizare, acum speța este de competența BEC.

Amintim că cei de la PSD au anunțat că se reunesc, luni, începând cu ora 11.00, pentru a decide dacă susţine, în Parlament, proiectul de lege depus de PNL care dă posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis, încă în funcţie, să candideze ca independent pe lista PNL la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că, după părerea sa, nu ar fi nevoie de legislaţie suplimentară ca Iohannis să poată candida dacă îşi doreşte acest lucru şi a menţionat că social-democraţii vor lua, luni, o decizie în legătură cu iniţiativa liberală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: