Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 24 septembrie

Foto: Microsoft blog

PS News notează astăzi în Jurnal de campanie mai multe „isprăvi” ale celor care visează să fie președinte al României. 

Este marți. Și nu am scăpat de cele trei ceasuri rele. Diana Șoșoacă și Elena Lasconi „ne ajută” să le marcăm și pe acestea. Iar Mircea Geoană a fost prins cu minciuna, chiar în CV-ul depus la NATO. Toate detaliile mai jos:

  • Diana Șoșoacă este nostalgică după Nicolae Ceaușescu. Întrebată într-o emisiune la Realitatea.net despre vizitele sale la ambasada Moscovei de la București, Diana Șoșoacă a declarat că și-ar dori genul de politică externă pe care a practicat-o dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu. Mai exact, spune Diana Șoșoacă, o politică de apropiere de Rusia, China comunistă și țările africane. În acest context, a spus că și-ar dori să aducă acasă specialiștii care lucrează în alte state.

 

  • Elena Lasconi promite să modifice și Constituția, deși acest lucru nu este de competența președintelui țării. Mai avem de învățat, doamna Lasconi! Preşedintele USR, Elena Lasconi, susţine desfiinţarea Consiliilor Judeţene, a administraţiilor locale din comunele cu mai puţin de 2.000 de locuitori, dar şi a Inspectoratelor Şcolare. Ea dă asigurări că angajaţii Consiliilor Judeţene „nu vor rămâne pe drumuri”, ci îşi vor găsi de lucru în primării. Consiliile județene sunt prevăzute în Constituție, astfel că pentru desființarea lor este necesară modificarea Constituției, lucru care excede competențelor președintelui.

 

  • Elena Lasconi s-a înconjurat de oameni cu probleme penale pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Șefa Reziștilor face echipă la conducerea partidului cu Lucian Viziteu, primarul din Bacău, cercetat în mai multe dosare penale. Mandatul lui Viziteu la Bacău a fost zguduit de mai multe scandaluri penale: angajări fictive, apartament pus la dispoziția secretarei, despre care presa locală spune că ar fi amanta sa, dar și acuzații de deturnare de fonduri europene.

 

  • Geoană, prins cu minciuna în CV-ul depus la NATO. Mircea Geoană a mințit în CV-ul depus la NATO și își declară activitatea profesională doar din 1991, când avea deja 33 de ani. Nu menționează nicăieri că a lucrat ca inginer timp de 7 ani, din 1983 până în 1990, în timpul regimului Ceaușescu. A doua minciună este legată de perioada petrecută la MAE. A spus în fața NATO că a intrat în Ministerul Afacerilor Externe în 1991, când în realitate inginerul Geoană a trecut la politică externă imediat după revoluția din 1989. Ministerul Afacerilor Externe a precizat că Mircea Geoană a început să lucreze pentru instituție la 1 martie 1990, nu în 1991 așa cum minte în toate CV-urile pe care le completează. De asemenea, acesta avea funcția de secretar cu rangul III, o funcție importantă, nu referent cum minte politicianul.

 

  • Cristian Diaconescu a spus pe cine va sprijini în turul doi la Președinție. Cristian Diaconescu, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat că dacă nu va ajunge în turul doi nu va negocia voturile primite în primul tur cu niciun candidat, și nici nu va merge la vot. „Plecând de la o experiență, și nu de la aroganță, nu am pe cine să susțin. Dintre cei care acum sunt candidați, nu întrunește niciunul dintre ei condițiile necesare minimale în a reprezenta România”, a afirmat Diaconescu.

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: