Cum s-a răzgândit Marcel Ciolacu în privinţa proiectului care să-i dea posibilitatea lui Klaus Iohannis să candideze

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, i-ar fi promis lui Klaus Iohannis, în cadrul unei discuţii care a avut loc în aprilie şi la care a participat şi Nicolae Ciucă, liderul PNL, că va sprijini proiectul care să dea posibilitatea şefului statului să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare din toamna lui 2024. 

Marcel Ciolacu i-a promis iniţial sprijin lui Klaus Iohannis, s-a răzgândit! Conform news.ro, o discuţie în acest sens a avut loc pe 3 aprilie între preşedinţii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, în prezenţa preşedintelui României. Recent, PSD a refuzat să susţină iniţiativa PNL vizând candidatura lui Klaus Iohannis pentru Parlament. Ca o primă reacţie, Nicolae Ciucă nu mai vrea să participe la şedinţele coaliţiei decât pe subiecte ce ţin de activitatea Guvernului.

Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD au votat, luni, în unanimitate, împotriva proiectului de modificare a Legii 208/2015, care ar permite candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

„Legat de votul privind legea colegilor de la PNL, a fost un vot în unanimitate împotriva votării unei asemenea iniţiative, pentru că totuşi suntem în 2024, iar legi dedicate unei singure persoane nu ar trebui să existe. (…) Atât timp cât este în lucru, în Senat în acest moment, se aştepta un punct de vedere din partea PSD, care a fost formalizat în această şedinţă de Birou Permanent Naţional”, a spus purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu.

PNL a sesizat Biroul Electoral Central pentru a se pronunţa în legătură cu proiectul de modificare a Legii 208/2015, care ar permite candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare. În consecinţă, liberalii nu au mai depus pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului dezbaterea acestui proiect până când nu va primi un răspuns din partea BEC.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: