A fost un sezon profitabil pe litoral, spun operatorii din turism

Sursa foto: Pexels

La mare e încă vreme caldă și însorită. Și a fost un sezon profitabil, spun operatorii din turism. Peste două milioane de turiști au chetuit pe litoralul românesc o jumătate de miliard de euro. Numărul acestora a crescut substanțial față de anul trecut și s-au vândut mai multe pachete în weekenduri. În medie, cele mai atractive pentru cumpărători au fost cele de trei nopți în hoteluri de minimum trei stele.

Sezonul estival 2024 a fost unul bun. Operatorii de pe litoral au înregistrat încasări mai mari decât în anii precedenți. Iar numărul turiștilor care au petrecut la mare a crescut cu 20 de procente față de anul trecut.

Ana Maria Stancu, corespondent TVR: Peste 2 milioane de turiști au ajuns în acest sezon pe litoral. Cei mai mulți au preferat sejur cu 3 nopți de cazare, pentru sfârșitul de săptămână.

Și vremea a fost de partea hotelierilor, iar zilele cu soare i-au atras ca un magnet pe turiști. S-au vândut multe pachete și în lunile iunie, și în septembrie.

Corina Martin, manager, agenţie de turism: Știut fiind că tarifele la avion sunt mai costisitoare în acest an, a făcut ca mulți români să se orienteze către acasă, pentru a evita aceste tarife mai scumpe la bilete de avion sau disconfortul creat de anularea unor zboruri.

Iar atracția pentru litoralul românesc s-a văzut cel mai bine în cifre.

Cei peste două milioane de turiști care au vizitat stațiunile au plătit peste 500 de milioane de euro numai pentru cazare.

Cristian Bărhălescu, preşedinte, Consiliul Regional Sud-Est ANAT: Au cheltuit, în medie, 1350 de lei pentru achiziționarea pachetului. Mai au și distracții, mai au și mese pe care le consumă, transportul, și putem discuta despre peste 1 miliard de euro, bani pe care românii i-au cheltuit în această vară pe litoralul românesc.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: