Gabriela Firea, reacție în scandalul planșeului de la Unirii: Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă!

Sursă foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Gabriela Firea, europarlamentar, președinta PSD București și fost primar general al Capitalei, este revoltată că Nicușor Dan nu înțelege urgența lucrărilor din Piața Unirii, în ciuda eforturilor făcute de Primăria Sectorului 4 și a Guvernului României de a consolida planșeul.

”Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă, în folosul bucureştenilor şi al românilor care trec prin Capitală!”, a sris Firea într-o postare pe Facebook. Ea a mai spus că primii paşi importanţi pentru rezolvarea situaţiei s-au făcut în mandatul său, acuzându-l pe actualul primar general Nicuşor Dan că ”a pasat problema la Sectorul 4 şi s-a spălat pe mâini”.

„Consolidarea planşeului din piaţa Unirii este o urgenţă şi este inadmisibil cum primarul general tergiversează lucrările pe care şi le-a asumat Primăria Sectorului 4 şi pe care le finanţează Guvernul României. Nu am crezut că o situaţie atât de gravă poate fi politizată la nesfârşit sau întârziată fără vreo logică! Cum să spui că lucrarea nu este o urgenţă când toţi specialiştii îţi spun tocmai invers, iar imaginile din subteran arată gravitatea?”, a scris Gabriela Firea.

Ea a prezentat totodată şi imagini care reflectă starea construcţiei.

Firea admite că traficul va fi dat peste cap un timp în centrul oraşului, însă subliniază că mai importantă este siguranţa populaţie.

”Oare nu e suficient de grav că toată Piaţa Unirii se poate prăbuşi, în subteran fiind două linii de metrou?”, a completat fostul primar al Capitalei.

foto: Facebook Gabriela Firea
foto: Facebook Gabriela Firea

Ea îl felicită pe pe colegul său de aprtid Daniel Băluţă, primarul sectorului 4 pentru implicareaîn acest proiect, considerându-l ”poate cel mai dificil din istoria recentă a Capitalei”.

”Continuă, practic, demersurile începute în mandatul meu de primar general când s-a realizat prima expertiză serioasă a planşeului. Nu am uitat cum mă loveau anul trecut adversarii politici (oameni neinformaţi, dezinformaţi sau rău-intenţionaţi) că aş fi ascuns situaţia din Piaţă Unirii, în mandatul meu. Am explicat la momentul respectiv contrariul, cu argumente solide. Aceiaşi oameni tac, acum, în loc să-l atenţioneze pe primarul general pentru că pune oamenii în pericol”, precizează Gabriela Firea.

Aceasta precizează că primii paşi importanţi pentru rezolvarea situaţiei s-au făcut în mandatul său, ”spre deosebire de actualul primar general care a pasat problema la Sectorul 4 şi s-a spălat pe mâini”.

”Dă-i, Doamne, primarului general mintea cea de pe urmă, în folosul bucureştenilor şi al românilor care trec prin Capitală!”, conchidea Firea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: