Galaţi: Peste 5.000 de solicitări confirmate pentru acordarea ajutorului de urgenţă gospodăriilor afectate de inundaţii

Sursa foto: Guvernul României

Prefectul judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar, a aprobat până în prezent borderourile pentru acordarea ajutorului de urgenţă unui număr de 5.021 de gospodării din judeţul Galaţi afectate de inundaţiile recente, 4.279 dintre solicitări fiind deja achitate, informează, joi, Prefectura Galaţi.

„Ajutorul de urgenţă în valoare de 10.000 de lei, acordat de Guvernul României, se acordă pe bază de borderouri, acestea fiind întocmite la nivelul fiecărei localităţi, ulterior fiind aprobate şi transmise către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru a fi date în plată. Cei 10.000 de lei acordaţi de Guvernul României sunt destinate sprijinirii familiilor şi persoanelor singure afectate, reprezentând un prim ajutor pentru cei care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Prioritatea noastră rămâne aceea de a ne asigura că toţi cetăţenii care au suferit pierderi materiale semnificative primesc sprijinul necesar cât mai rapid posibil. În această perioadă, comisiile, formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai autorităţilor locale, lucrează intens pentru finalizarea cât mai rapidă a evaluărilor gospodăriilor afectate, astfel încât să putem transmite Guvernului o situaţie cât mai exactă a pagubelor produse”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Galaţi.

Tot pentru sprijinirea populaţiei, Instituţia Prefectului a solicitat la Rezervele de Stat 400 de construcţii modulare pentru locuit şi 5.800 de kituri de cazarmament (paturi, saltele, pături, perne, feţe de penă şi cearşafuri), acestea fiind distribuite către localităţile afectate cu ajutorul Consiliului Judeţean Galaţi.

Până miercuri au fost distribuite 308 module, 5.800 de kituri de cazarmament, 214 tone de alimente, adică 690.000 de conserve (ciorbă, pate, carne, legume) şi alte alimente (caşcaval, borcane de gem şi pungi de zahăr). De asemenea, la populaţia afectată au ajuns şi 210 mii de litri de apă.

„Suntem alături de fiecare cetăţean afectat de aceste inundaţii devastatoare şi ne angajăm să facem tot posibilul pentru a facilita accesul rapid la resursele necesare. Mulţumim tuturor celor implicaţi în aceste eforturi, de la autorităţile locale până la echipele de salvare, şi rămânem solidari în aceste momente de încercare. Solidaritatea şi colaborarea sunt esenţiale în depăşirea acestor momente de încercare, iar noi, ca autorităţi, vom rămâne alături de comunităţile afectate” a declarat prefectul judeţului Galaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: