Zelenski îi prezintă astăzi „planul victoriei” lui Biden. Cum vrea Ucraina să-l oblige pe Putin să facă pace

Sursă foto: The Times Of Israel

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi prezintă joi „planul pentru victorie” omologului său american Joe Biden, la Casa Albă, un moment crucial în saga de lungă durată privind sprijinului Washingtonului pentru Ucraina. Deși detaliile planului nu au fost încă dezvăluite, Zelenski a lăsat de înțeles că acesta are scopul de a forța Rusia să participe la negocieri de pace și o rezoluție echitabilă. Kyiv Independent trece în revistă ce se știe până acum despre „planul victoriei”. 

Zelenski, care se află în vizită în SUA în această săptămână, a declarat că„ planul victoriei” este conceput pentru a-l determina pe președintele rus Vladimir Putin să încheie un acord de pace echitabil, însă nu a oferit detalii despre modul în care se poate întâmpla acest lucru. Cu toate acestea, mai multe informații despre plan au ieșit până acum la iveală.

Ce știm până acum despre planul pentru victorie al Ucrainei

Momentul

Anunțul că Ucraina pregătește un plan de victorie a venit în timp ce forțele ucrainene au surprins apărarea rusă cu o incursiune în regiunea Kursk.  Operațiunea în curs de desfășurare, prima invazie semnificativă a teritoriului rus de la cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost o lovitură semnificativă pentru Kremlin și Putin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: