Aproape o mie de tone de deşeuri, confiscate de poliţişti în urma unor controale făcute de comisari ai Gărzii de Mediu

Sursa foto: Garda Naţională de Mediu

Poliţiştii şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au confiscat, în urma unor controale desfăşurate joi în toată ţara, aproape o mie de tone de deşeuri, fiind date amenzi în valoare de peste un milion de lei. Controlul a vizat firme, persoane fizice şi transportatori implicaţi în operaţiuni cu deşeuri

Potrivit Poliţiei Române, poliţişti din cadrul unităţilor teritoriale (structurile Arme, explozivi şi substanţe periculoase, Investigaţii criminale, Investigarea criminalităţii economice, Ordine publică şi Rutieră), coordonaţi de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, au acţionat, joi, simultan, la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul gestionarii deşeurilor şi substanţelor periculoase şi sancţionarea celor care încalcă legislaţia.

Controlul a vizat agenţi economici, persoane fizice şi mijloace de transport implicate în operaţiuni cu deşeuri.
În cadrul acestei acţiuni, au fost făcute verificări la 178 de persoane juridice şi 238 de persoane fizice, precum şi la 394 de vehicule care transportau deşeuri sau substanţe periculoase.
În urma acestor controale, au fost descoperite şi documentate 69 de infracţiuni, dintre care 37 de fapte au fost săvârşite prin încălcarea OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 25 de infracţiuni în baza OG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor şi 7 infracţiuni constatate în baza altor acte normative.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: