VIDEO Președintele CCIR, la 10 ani de mandat: Am echilibrat bugetele încă din primul an

Mihai Daraban

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a discutat în emisiunea Puterea Știrilor despre provocările financiare pe care le-a întâmpinat la preluarea mandatului său în urmă cu 10 ani. El a explicat că a preluat conducerea CCIR într-o perioadă marcată de pierderi financiare consecutive timp de șapte ani, însă a reușit să echilibreze bugetul din primul an și să mențină excedentul bugetar anual.

„Am preluat mandatul după vreo 7 ani consecutivi de pierdere an de an și vă pot spune că încă din primul an am echilibrat și am trecut pe plus și de atunci, Camera de Comerț a fost pe excedent bugetar, dar aș sublinia că nu numai Camera de Comerț, pentru că și societatea noastră, Romexpo, la preluarea mandatului meu, era tot așa într-o situație negativă, dar după aceea, după primul an, am reușit să-l facem profitabil și am terminat și pavilioanele noi de 35.000m² climatizate, unde ați văzut și dumneavoastră, se țin și examenele medicinei și a poliției și a baroului și rezidențiat, pentru că în toiul veri se pare că este singurul spațiu suficient de mare în București cu climatizare”, spune Daraban.

În cadrul discuției, Mihai Daraban a subliniat și importanța unui cod fiscal predictibil și cu o fiscalitate redusă.

„Pe noi ne-a interesat partea macro, și macro însemnând codul fiscal. Am luptat pentru un cod fiscal cu o fiscalitate redusă și predictibilă pe termen mediu și lung.
Nu pot să spun că ne-a ieșit, dar pentru asta luptăm și luptăm în mod special să luăm ținta de pe spatele mediului de business care, din păcate, este condamnat să deconteze greșelile care se fac în plan guvernamental și nu vorbesc de un an, de doi, vorbesc de toată perioada și încercăm să îi facem să înțeleagă că înainte de a umbla la taxe și de a crește taxele, ar trebui ca statul să își  scadă cheltuielile ca să creeze un confort bugetar, astfel încât să avem un cod fiscal cu o fiscalitate redusă și predictibilă pe termen mediu și lung”, a declarat Mihai Daraban.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: