Creșterea economică a României se reduce la jumătate! Guvernul Ciolacu riscă să nu-și îndeplinească obligațiile

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultimele prognoze realizate de instituții internaționale de prestigiu arată o problemă majoră pentru economia românească și pentru Guvernul Ciolacu: creșterea economică coboară mult sub așteptări.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat în această săptămână revizuirea ÎN SCĂDERE a creșterii economice pentru țara noastră, la un nivel de doar 1,4% pentru 2024. Estimările făcute în primăvară de BERD și de alte bănci importante erau mult mai optimiste, fiind între 3% și 4%.

Marea problemă pentru România este aceea că bugetul Guvernului Ciolacu pentru acest an a fost construit pe o creștere economică de 3,4%.

Nerealizarea acestei creșteri înseamnă un risc major pentru economie, respectiv venituri mai slabe la bugetul de stat și un deficit mult mai mare decât cel prevăzut.

Practic, economia românească a pierdut 2% din estimarea pe care s-a bazat guvernul la sfârșitul anului trecut, ceea ce arată incapacitatea guvernului Ciolacu de a-și îndeplini propriile ținte prin politicile pentru stimularea economiei și a mediului de afaceri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: