SUA, tot mai îngrijorate de planurile Chinei. Antony Blinken: Alimentează „mașina de război” a lui Vladimir Putin

Sursa foto: Twitter - Secretary Antony Blinken

China susține că lucrează pentru a aduna sprijin din partea țărilor în curs de dezvoltare în spatele unui plan de a pune capăt războiului Rusiei în Ucraina. Dar, Statele Unite ale Americii sunt îngrijorate cu privire la sprijinul Chinei pentru baza industrială de apărare a Rusiei, informează DW.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken și-a exprimat vineri îngrijorarea puternică privind sprijinul Chinei pentru industria de apărare a Rusiei și a pus sub semnul întrebării sinceritatea Beijingului care susține că vrea pace în Ucraina.  El s-a întâlnit vineri cu ministrul chinez de externe Wang Yi, în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

„Când Beijingul spune că, pe de o parte, vrea pacea, vrea să vadă sfârşitul conflictului, dar, pe de altă parte, permite companiilor sale să întreprindă acţiuni care îl ajută de fapt pe Putin să continue agresiunea, este o socoteală care nu iese la calcul”, a spus Blinken la o întâlnire cu presa.

Deși Beijingul a declarat că nu a furnizat Rusiei arme pentru a fi folosite în Ucraina, Blinken a spus că, totuși, China a furnizat aproximativ 70% din mașinile-unelte și 90% din microelectronica de care Moscova are nevoie pentru producția militară, inclusiv rachete și vehicule blindate. Diplomatul american a spus că China alimentează „mașina de război” a președintelui rus Vladimir Putin.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: