Megafurtună peste România, alertă maximă

Sursa foto: Pixabay

O megafurtună va mătura țara de la vest la est, fiind anunțate acumulări de apă chiar și de 100 de litri pe metru pătrat. Riscul de inundații este cu atât mai mare, cu cât ciclonul se suprapune cu viitura de pe Dunăre, iar autoritățile sunt în alertă. În Dolj, în comuna Rast, inundată masiv acum 18 ani, localnicii retrăiesc momentele de groază. Mii dintre ei au fost atunci evacuați, iar unii au început o viață nouă într-un alt sat. Acum, când pericolul unei inundații devastatoare e din nou iminent, oamenii stau cu teama că drama s-ar putea repeta.

Croația Cum se pregătesc autoritățile pentru ciclon Reportaj din satele lovite de inundații. Cum arată viața în containerele devenite „acasă” pentru sute de familii de sinistrați Pericol în localitățile de lângă Dunăre. Arafat, avertisment înainte de viitură: Oamenii să se pregătească dacă e nevoie de evacuare Schimbări bruște de temperatură: furtuna Ashley aduce un val de aer polar în România Operațiunea „Bariera”. Sute de autoturisme, controlate de polițiști în vămile din țară Jaf armat într-o bancă din Iași, făptașul e de negăsit. Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce În 2006, viitura puternică a provocat dezastru. Digul de pe malul Dunării a cedat în două locuri și apa a ajuns în sat. 3.000 de oameni au fost atunci evacuați. 800 dintre ei nu au mai avut la ce să se întoarcă după viitură.

Elena Alexandru, jurnalistă Digi24: „Aceasta este una dintre cele peste 300 de case distruse de inundații. Proprietarii acestei locuințe si-au construit o casă nouă în noul Rast”.

„Greu, destul de greu. Greu că ne-am mutat forțat nu ne-am mutat de plăcere, Greu, dar am trecut prin ea. Știu prin ce trebuie sa treacă alții care nu s-au mutat și au rămas acolo”, spune un localnic care și-a pierdut casa în inundațiile din 2006.

„Foarte greu vă dați seama. Era o vârstă care ne făcusem și noi acolo ce ne trebuie să o luam iarăși de la capăt, copii erau în școală”, spune o altă localnică.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: