De la miezul nopţii, judeţul Galaţi se va afla sub Cod roşu de ploi torenţiale şi abundente

Sursa foto: Pixabay

Meteorologii au actualizat avertizările de ploi şi intensificări ale vântului, duminică fiind în vigoare un Cod galben în cea mai mare parte a ţării. În nordul şi estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi sudul Transilvaniei, este Cod portocaliu de ploi abundente. Vremea se răceşte accentuat în toată ţara, iar de duminică seara este Cod galben de ninsori la munte.

În noaptea de duminică spre luni, judeţul Galaţi se va afla sub Cod roşu de ploi torenţiale şi abundente, ci cantităţi de apă de 40-50 l/mp, iar în partea de centru şi de vest a judeţului, cu o probabilitate mare, de 80-100 l/mp. Şi în Bucureşti, vremea se răceşte şi devine instabilă. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) la Ministerul Afacerilor Interne şi Centrele Judeţene. De asemenea, au fost transmise recomandări pentru populaţie.

UPDATE – IGSU a anunţat că, având în vedere aceste avertizări, au fost luate mai multe măsuri:

– activarea Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a Centrelor Judeţene de Coodonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), pentru monitorizarea atentă şi permanentă a situaţiei din teren şi intervenţia rapidă în caz de necesitate;

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: