Partidul Conservator britanic se reuneşte în Congres pentru a alege un nou lider şi a se relansa după eşecul în alegeri

Sursa foto: Facebook - Richard Fuller MP

Partidul Conservator britanic se reuneşte în Congres, începând de duminică, pentru prima dată de la eşecul său electoral din iulie, pentru a alege un nou lider şi a se relansa în faţa ascensiunii extremei drepte, transmite France Presse.

Congresul partidului, care se desfăşoară până miercuri la Birmingham, în centrul Angliei, are loc la mai puţin de trei luni după ce conservatorii au suferit cea mai gravă înfrângere în alegerile generale din mai bine de un secol. După ce au rămas la putere timp de 14 ani, ei au pierdut două treimi din parlamentarii lor în Camera Comunelor faţă de 2019, iar greii partidului, inclusiv fostul prim-ministru Liz Truss, nu au fost realeşi. Prin urmare, este puţin probabil ca atmosfera de la reuniune să fie sărbătorească.

„Va fi important să recunoaştem înfrângerea, să recunoaştem mesajul alegătorilor”, a explicat preşedintele partidului, Richard Fuller.

Conservatorii trebuie să îşi găsească următorul lider politic care să îi succeadă fostului prim-ministru Rishi Sunak. Acesta va fi numit pe 2 noiembrie, dar mai întâi cei patru candidaţi vor urca pe scenă pentru a-şi prezenta argumentele.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: