Conducerea AUR nu vrea să valideze mandatele unor consilieri aleși pe listele partidului

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Începând de luni, 30 septembrie, consilierii locali și județeni, primarii și președinții de consilii județene, aleși pe 9 iunie 2024, vor începe să depună jurământul, fapt care a generat un scandal intern de proporții majore în AUR.

În concret, din informațiile newsonline.ro, tandemul de la conducerea AUR format din George Simion – Marius Lulea, sub umbrela secretarului general al partidului – Silviu Titus Păunescu (foto), validează selectiv mandatele consilierilor locali și județeni aleși pe listele AUR. Astfel, persoanelor alese nu li se mai eliberează, în mod abuziv, documentele necesare pentru a-și obține mandatul câștigat prin alegeri.

Astfel, la Prahova nu au fost validatele mandate a doi consilieri județeni aleși pe listele AUR pentru a fi ”urcați” și validați ca și consilieri doi oameni care au candidat pe listele AUR dar care erau sub influența politică a lui Iulian Dumitrescu.

La Bistrița, tot fără nicio explicație, nu au fost validate mandatele unui consilier județean și a unui consilier local, ambii aleși pe listele AUR.

Surse politice spun că și la Vrancea sunt probleme, președintele organizației județene dorind să facă ceva excluderi din partid la Panciu și Adjud.

Din informațiile newsonline.ro probleme sunt în organizațiile din Arges, Prahova, Caras – Severin, Alba – Iulia, Constanța, Tulcea, Galați, Bistrița, Mehedinti, Brasov, unde au fost eliminați de pe listă oameni care au muncit pentru partid și promovați diverși agreeați de conducerea centrală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: