Unde sunt în România polul sărăciei şi polul bogăţiei. Salariu de la 3.300 la 6.000 de lei
2.700 de lei este diferența dintre salariile medii din București și Teleorman,, în favoarea bucureștenilor.
Competitivitatea scăzută și lipsa ofertelor de muncă afectează veniturile, spun specialiștii. Este un lucru evident fie şi numai dacă te plimbi liniştit, pe stradă, prin Alexandria şi Bucureşti.
Unde sunt în România polul sărăciei şi polul bogăţiei. Salariu de la 3.300 la 6.000 de lei
Nici clujenii nu stau rău la venituri. Acolo, salariul mediu net este cu aproape 1.000 de lei mai mare față de media națională, conform Digi24.
În județul Cluj, salariul mediu net a crescut cu 463 lei față de anul trecut. Companiile străine din Cluj Napoca au crescut salariile, dar au crescut și cheltuielile de zi cu zi, pe măsură.
Clujul are cele mai scumpe apartamente din România. Bucureştiul are un nivel de trai şi mai bun. Apartamentele sunt mai ieftine şi, combinat cu veniturile mai mari, puterea de cumpărare e superioară.
În iulie, câștigul salarial mediu net a fost de 5.242 de lei. Capitala și Clujul stau cel mai bine la salarii, cu o medie netă de peste 6.000 de lei.
La polul opus, sunt Hunedoara și Teleorman, cu salarii aproape la jumătate. Sunt județele unde nu există o competiţie între angajatori, iar ofertele de locuri de muncă sunt puține, spun experții.
Câştigul salarial mediu brut lunar înregistrat la nivelul economiei naţionale, anul trecut, a fost 7.042 de lei, cu 15%, respectiv 916 lei, mai mare faţă de anul precedent.
Câştigul salarial mediu net lunar s-a ridicat la 4.412 lei, în creştere cu 16,1%, mai exact cu 611 lei, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Cele mai mari valori ale câştigurilor salariale medii nete lunare realizate anul trecut, comparativ cu media pe economie, s-au înregistrat în Informaţii şi Comunicaţii (+94,6%), Intermedieri financiare şi Asigurări (+63,3%), Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, Gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+62,0%), Industria extractivă (+42,2%), respectiv Administraţie publică (+41,1%).
La polul opus, câştigurile salariale medii nete lunare aflate sub media pe Economie au fost în HoReCa (-41,7%), Alte activităţi de servicii (-36,0%), Tranzacţii imobiliare (-25,9%), Activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (-21,2%).
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News