UPDATE Cod roșu de ploi torențiale în județul Constanța. Locuinţe şi străzi inundate în urma unei ploi torenţiale

Sursa foto: Pixabay
UPDATE, ORA 08.52
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat din cauza ploii se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din judeţ.
”La această oră, din cauza condiţiilor meteo, respectiv acumulări de cantităţi importante de apă, se circulă cu dificultate pe următoarele drumuri naţionale: D.N. 22 ( în zona comunei Lumina) şi D.N. 2A, la intersecţia cu D.J. 222 (în comuna Mihail Kogălniceanu)”, au transmis poliţiştii.
Poliţiştii recomandă şoferilor să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar şi să evite zonele cu risc de inundaţii, să verifice starea tehnică a vehicului înainte de a pleca la drum, sistemele de climtizare şi iluminare  şi ştergătoarele, să nu traverseze cursurile de apă cu risc de inundaţii, iar în caz de vânt puternic să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor şi panourilor publicitare.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că au fost solicitaţi să intervină după ce au fost inundate mai multe locuinţe din Năvodari şi din Medgidia, dar şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe o stradă din municipiul Constanţa.
De asemenea, circulaţia pe mai multe străzi şi bulevarde din municipiul Constanţa se desfăşoară cu dificultate din cauza apei de pe carosabil.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai multe localități din județul Constanța se află sub avertizare nowcasting cod roșu, marți, 1 octombrie, până la ora 9.00, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert, oamenii fiind sfătuiți să evite deplasările. Potrivit ANM, „va ploua/ vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp”.

Meteorologii subliniază că în zonă s-au acumulat „în ultimele ore s-au acumulat cantități de 40-65 l/mp.”

Sunt vizate următoarele zone: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Costineștio. Totodată, potrivit ANM, tot județul se află sub avertizare meteo cod portocaliu până la ora 9.00. În mesajul Ro-Alert, oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: