VIDEO Dungaciu: Va fi o luptă extrem de strânsă și controversată în alegerile din SUA

sursa: Captura de ecran

 

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, analistul de politică externă Dan Dungaciu a discutat complexitatea dezbaterilor electorale americane. El a remarcat că, dintre potențialii vicepreședinți, JD Vance, ales de Donald Trump, se evidențiază ca fiind un politician articulat, capabil să susțină o doctrină și o viziune clară.

„Singurul policean care mi se pare articulat la nivel de discurs este JD Vance. Nu e vorba că ești de acord cu el sau nu ești de acord, dar este singurul articulat care e capabil să susțină cu argumente o doctrină, o viziune despre lume și viață. Domnul Walz este populist de stânga american, ca să zic așa, o speță care nu îmi este foarte simpatică,
E foarte interesant că și Trump și Kamala și-au ales vicepreședinți care seamănă cu ei. JD Vance seamănă cu Trump dar este mult mai pregătit și mai articulat pe anumite chestiuni, dar este pe aceeași formulă politică. Domnul Walz este pe aceeași politică precum doamna Kamala.
Din punctul meu de vedere, JD Vance este viitorul Partidului Republican și probabil că Trump pentru asta l-a și ales. Oamenii nu aleg vicepreședintele ci aleg președintele. Deci vicepreședintele sigur contează, dar nu chiar așa de mult”, a explicat Dungaciu.

Cu toate acestea, discuțiile legate de vicepreședinți nu sunt decisive în alegerea finală, electoratul concentrându-se în principal pe candidatul la președinție. Dungaciu a explicat că sondajele actuale, care arată diferențe de doar câteva procente între candidați, nu sunt încurajatoare sau concludente, amintind de situații similare din 2016 și 2020, când sondajele s-au schimbat pe măsură ce alegerile se apropiau.

„La nivel de președinți, deocamdată nu cred că e cineva care poate să spună clar cine va fi ales, pentru că sondaje sunt atât de strânse încât e absolut hazardat să faci vreo predicție. Ce poți să faci este se te uiți acum, în 2016, în 2020, cum stăteau cei doi candidați la diferență de voturi. În 2016, Hilary Clinton avea șase procente în fața lui Trump în momentul în care vorbim, iar Joe Biden avea 7,2 puncte în fața lui Trump în momentul în care vorbim. Deci, faptul că este un procent, două în față, la un moment dat procentele se tot modifică, nu e deloc încurajator sau nu e deloc decisiv. Va fi o luptă teribil de strânsă și controversată”, a explicat analistul de politică externă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: