Alina Bica a scăpat de executarea a 4 ani de închisoare, pentru favorizarea lui Ovidiu Tender

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Instanțele din România admit că fosta șefă a DIICOT Alina Bica scapă de pedeapsa cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Ea cere acum de la statul român despăgubiri de peste un milion de euro.

Decizia vine într-un dosar în care Alina Bica a făcut contestație cu privire la pedeapsă. Acum, Curtea de Apel București recunoaște că nu mai are de ce să mai judece, având în vedere că Italia i-a comutat pedeapsa.

Alina Bica mai avea alte două dosare în România în care a fost achitată. Și în aceste dosare ea cere despăgubiri de la statul român, transmite Digi24.

„Alina Bica a fugit alături de Elena Udrea în Costa Rica, iar în 2020 a fost prinsă în Italia, unde a cerut să execute pedeapsa. Este vorba despre condamnarea de 4 ani la închisoare, în dosarul favorizării omului de afaceri Ovidiu Tender. Magistrații au fost de acord să își execute pedeapsa la domiciliu, nu în închisoare. De atunci, Alina Bica tot încearcă să scape de mandatul din România și iată că acum magistrații recunosc că este suficientă executarea pedepsei în Italia”, transmite reporterul Digi24.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: