Ciucă: Nu ai de unde să le promiţi oamenilor pensii, indemnizaţii mai mari, dacă nu ai un buget mai mare

Sursa foto: Pinterest

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Şcoala de Toamnă a Organizaţiei Seniorilor Naţional Liberali, că nu ai de unde să le promiţi oamenilor pensii mai mari sau indemnizaţii mai mari, dacă nu ai un buget mai mare şi nu ai de unde să colectezi mai mult iar singura noastră sursă de colectare este mediul de afaceri.

”Nu putem să venim să vorbim despre prosperitatea dacă noi nu vedem o proiecţie care să ne asigure că putem să vedem că la bugetul de stat, prin dezvoltarea economică, prin dezvoltarea, prin întărirea, prin consolidarea mediului de afaceri, putem să avem venituri mai mari la bugetul de stat. Nu ai de unde să le promiţi oamenilor pensii mai mari sau indemnizaţii mai mari pentru cei care au nevoie de aceste indemnizaţii sociale dacă nu ai un buget mai mare şi nu ai de unde să colectezi mai mult. Singura noastră sursă de colectare este mediul de afaceri., a declarat Ciucă în cadrul reuniunii.

Preşedintele PNL a arătat că sunt oamenii de afaceri români şi străini care îşi plătesc taxele în România. ”Obiectivul nostru principal este să-i ajutăm pe aceşti oameni să-şi dezvolte afacerile. Obiectivul nostru trebuie să fie să pregătim o forţă de muncă mai bine calificată”, a subliniat liderul liberal.

Ciucă s-a referit şi la digitalizare.

”Toată lumea vă povesteşte şi vine şi ne spune că rezolvăm problemele printr-un program de digitalizare. Da, dar ca să vorbim de digitalizare, şi eu, şi dumneavoastră, şi mama, şi vecinii mei de pe uliţă trebuie să fie în măsură să folosească aceste instrumente de digitalizare. Trebuie să facem în aşa fel încât să vorbim, să-i determinăm pe oameni să facă mai mult decât să folosească TikTok-ul sau Facebook-ul pentru relaţiile de prietenie sau de cunoaştere. Trebuie să înveţe să folosească toate aceste mijloace, că e telefon, că e tabletă, că e laptop, ce-o fi el, în sensul în care să-i uşureze munca”, a spus preşedintele PNL.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: