Ședință de Guvern. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri, prin hotărâre, măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025.

Obiectivele principale ale prezentului proiect de act normativ sunt evaluarea consumului de energie electrică al ţării, în perioada sezonului friguros, respectiv 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025, pentru satisfacerea acestuia la parametri de calitate şi siguranţă în alimentare în condiţiile funcţionării sigure şi stabile a SEN, stabilirea resurselor energetice necesare pentru realizarea producţiei necesare acoperirii consumului, precum şi evaluarea resurselor financiare aferente”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Printr-o altă hotărâre, Executivul va aproba tipurile de conţinut şi formatul actelor de studii, precum şi al suplimentului la diplomă.

Prin prezentul proiect de act normativ se aprobă tipurile de conţinut şi formatul actelor de studii şi al suplimentului Europass la diplomă care se vor elibera absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 – 2025. Suplimentul Europass la diplomă, care va fi eliberat absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 – 2025, se va întocmi bilingv, în limba română şi în limba engleză. Aspectele reglementate corespund normelor europene şi cerinţelor pieţei muncii”, conform notei de fundamentare a proiectului.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea normativelor de cheltuieli şi a devizului estimativ aferente organizării şi desfăşurării la Bucureşti, în perioada 2 – 12 decembrie 2024, a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori.

În şedinţa de Guvern se vor aproba şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei”, judeţul Maramureş.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: