Ambasadorul Israelului la Bucureşti condamnă atacul Iranului: Sunt o ameninţare la nivel internaţional

Sursa foto: Pexels

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Lior Ben Dor, a comentat, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, atacul Iranului cu 181 de rachete balistice spre Israel. El l-a catalogat ca fiind unul foarte agresiv şi a subliniat că trebuie pus capăt acestei agresiuni. Mai mult, a făcut apel la comunitatea internațională să înțeleagă gravitatea acestor fapte. 

„Este o gravă escaladare din partea Iranului, care este foarte agresiv. Iranul a lansat 181 de rachete balistice împotriva întregului teritoriu israelian. Am vorbit cu prietenii din Israel care încă sunt în adăposturi pentru că trebuie să se protejeze. Nu este de ajuns dacă ne protejăm noi înşine cu praştia lui David şi cu sistemul domului de fier, trebuie să punem capăt acestei agresiuni. Tocmai de aceea facem apel la comunitatea internațională ca aceasta să înțeleagă cât de gravă este escaladarea la care a recurs Iranul. Trebuie să o denunțăm și să arătăm clar că Israelul are dreptul să își apere cetăţenii şi statul, să ne apere casele şi ţara denunțând această agresiune”, a spus ambasadorul Israelului la Bucureşti, Lior Ben Dor, la Antena 3 CNN.

Întrebat, în continuare, de ce consideră că Iranul a făcut prin acest atac o declaraţie de război, el a spus:

„Pentru că nu e vorba doar de un atac cu rachete balistice, astăzi, e vorba de ostilitatea și animozitatea manifestată de Iran contra Israelului încă din ’79, timp de ani întregi, încă de la revoluție. Este vorba de dorința lor de a anihila statul Israel și nerecunoașterea dreptului statului Israel de a exista ca națiune, ca stat.

Când s-a semnat tratatul de pace între Israel și Egipt, iranienii au întrerupt relațiile cu Egiptul când au văzut că avansăm în procesul de pace cu palestinienii, au fost foarte înfuriați și îngrijorați pentru că asta ar fi însemnat recunoașterea statului Israel. După ce am semnat cu Bahrein, Emirate și Marocul acordurile lui Avraam, au fost furioși și tocmai de aceea au vrut contracareze aceste evoluții pozitive din Orientul Mijlociu.

De fapt, ei au un program distructiv și promovează activitățile subversive în ceea ce privește țările musulmane și arabe nu reprezintă o amenințare doar pentru Israel și pentru întreaga comunitate internațională.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: