Confruntarea vicepreședinților: JD Vance și Tim Walz, prima și singura dată pe aceeași scenă. Ce teme au fost dezbătute

Sursa foto: X/ Tim Walz

Este pentru prima dată când cei doi candidați la funcția de vicepreședinte se confruntă. Dezbaterea a fost găzduită de CBS News și a părut extrem de liniștită. Principalele teme discutate a fost criza din Orientul Mijlociu, problemele legate de climă, avortul, imigrație, probleme economice și avort. Nimic despre Ucraina. Walz a părut în câteva rânduri nesigur pe el, a evitat răspunsul la o întrebare, Vance s-a dovedit mai direct și a părut mai stăpân pe sine și mai echilibrat.

„JD Vance nu numai că a fost politicos, dar a oferit o critică mai tăioasă a Kamalei Harris decât a reușit coechipierul său, Donald Trump, în propria dezbatere cu ea luna trecută. Tim Walz, pe de altă parte, a avut nevoie de ceva timp pentru a se încălzi – și nu a fost atât de grozav chiar și după ce a făcut-o. Dezbaterea, lipsită de lovituri corporale și politizată, a fost câștigată de Vance pe criterii de stil.”, comentează Politico

Dezbaterea a fost moderată de jurnalistele Norah O’Donnell şi Margaret Brennan de la CBS. Fostul prședinte donald Trump a asistat la ea și a punctat, destul de des, pe rețelele sociale dicuțiile dintre cei doi, scrie News.ro.

Coechipierii celor doi – Kamala Harris și Donald Trump – s-au înfruntat și ei o singură dată, la 10 septembrie în Philadelphia şi a fost urmărită de aproximativ 67 de milioane de persoane.

Confruntarea dintre cei doi candidați aflați în cursa pentru Casa Albă nu a schimbat însă prea mult traiectoria unei bătălii electorale extrem de strânse. Chiar dacă Harris a avansat în sondajele naţionale, majoritatea arată că alegătorii rămân împărţiţi destul de egal în cele şapte state care vor decide soarta alegerilor din noiembrie.

Miza dezbaterilor dintre candidaţii la vicepreşedinţie poate fi considerată cu atât mai mică.

Unul dintre cele mai fierbinte puncte de discuție a fost cel al avortului. Guvernatorul Tim Walz a susţinut că avortul este problema ”la care se gândeşte toată lumea” şi a apărat un proiect de lege pe care l-a promulgat în Minnesota, care a făcut avortul mai accesibil în stat. El a citat anecdote ”îngrozitoare” care implică violuri şi complicaţii medicale în care un avort ar fi putut pune medicii în dificultate juridică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: