VIDEO Andrei Muraru: Pentru a călători în SUA, românii vor obține o autorizație emisă în 48 de ore, valabilă 2 ani

Ambasador Andrei Muraru, invitat Puterea Știrilor 1.10

România îndeplinește condițiile pentru a intra în programul Visa Waver. Din acest moment, e nevoie de câteva formalități urmând ca, la începutul anului viitor, românii să poată merge în Statele Unite fără să aibă nevoie de viză. Este important, totuși, ca românii care vor să meargă în SUA să se informeze cu privire la călătoria lor, a afirmat Andrei Muraru, în direct, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Din momentul în care românii vor putea călători fără viză, au nevoie de o cerere, de o autorizare într-un sistem electronic. Cu alte cuvinte, viza de acum va fi înlocuită cu autorizația de călătorie, care are un cost mult mai mic, de 14 dolari. Formularul este mult mai simplu, iar răspunsul din partea americană vine în 48 de ore, fără să mai fie nevoie să să se meargă la un consulat al Statelor Unite pentru interviu. Fără această autorizație de călătorie, nimeni nu poate călători în Statele Unite. Este o chestiune legată de legislația americană, așa cum începând de  anul viitor și americanii vor trebui să aibă o astfel o autorizație de călătorie similară, când vor călători în Europa. Această autorizație de călătorie este valabilă doi ani de zile și poate fi reînnoită când expiră”, a afirmat ambasadorul României în Statele Unite.

Acesta a explicat faptul că cei care au deja o viză valabilă pot călători cu aceasta până la expirarea ei. Diferența dintre viză și autorizația de călătorie este că prima presupune o ședere între șase luni și un an în America, în timp ce a doua permite cel mult 90 de zile.  Prin urmare, viza este mai scumpă, se emite în baza unui interviu, dar are anumite avantaje. Ambele, și viza și autorizația de călătorie, presupun o monitorizare strictă a călătoriilor din partea autorităților române și a celor americane, a subliniat Excelența Sa, ambasadorul Andrei Muraru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: