VIDEO Andrei Muraru, recomandări pentru românii care vor călători fără vize în SUA

sursa: captura de ecran

În cadrul unei discuții la emisiunea Puterea Știrilor, Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, a oferit sfaturi importante pentru cetățenii români, în contextul posibilității de a călători în SUA fără viză. El a subliniat necesitatea ca românii să se informeze cu privire la pașii care trebuie urmați înainte de a călători.

„În primul rând, cetățenii români trebuie să se informeze cu privire la călătoria în America, pentru că din momentul în care vor putea călători fără vize, această călătorie trebuie să fie prefațată de o cerere, de o autorizare într-un sistem electronic. Această viză care se solicită acum se înlocuiește cu autorizația de călătorii, care are un cost de 14 dolari. Formularul nu este greu de completat și răspunsul din partea americană vine în 48h fără să mai fie nevoie să se meargă la un interviu. Fără această autorizație de călătorie, nimeni nu poate călători în Statele Unite. Este o chestiune legată de legislația americană, așa cum începând de anul viitor și americanii vor trebui să aibă o astfel o autorizație de călătorie similară când vor călători în Europa. Această autorizație de călătorie este valabilă 2 ani de zile”, a spus Muraru.

Ambasadorul a menționat și că cei care dețin deja o viză de tip B1/B2 valabilă pentru 10 ani vor putea călători în continuare cu aceasta până la expirare. În schimb, perioada maximă de ședere în SUA cu autorizația electronică va fi de 90 de zile, spre deosebire de cele 6 luni permise de viza tradițională.

„Poate fi reînnoită de fiecare dată când expiră și mai mult decât atât, cei care au o viză valabilă pe pașaport de tip B1 sau B2 pentru 10 ani, pot călători cu această viză până la expirarea ei. Dacă cineva a luat viza anul trecut și România intră în program în 2025 mai poate călătorii 8 ani de zile. Cu această viză se poate sta până la șase luni într-un an în America, în timp ce cu această autorizație de călătorie să poate sta maxim 90 de zile.
Sugestia pe care o fac cetățenilor români este să se informeze înainte de a călători în America. Pentru cei certați cu legea care cred că pot călători în America fără să fie văzuți, se înșeală pentru că această autorizație de călătorie înseamnă o monitorizare strictă a călătoriilor din partea autorităților române și autorităților americane”, a explicat Andrei Muraru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: