VIDEO Subvenții de stat noi pentru panouri solare și sisteme de stocare a energiei

Sursa foto: Freepik

Pe 25 octombrie vor începe înscrierile într-un nou program de subvenționare, cu fonduri UE nerambursabile, a instalării de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei produse, dedicat de această dată gospodăriilor vulnerabile, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, după ședința de Guvern. Echipamentele pentru care se acordă subvenții sunt destinate doar autoconsumului de energie, astfel că beneficiarii nu vor deveni prosumatori.

″Pe 25 octombrie încep înscrierile în Programul RepowerEU, prin care se acordă subvenții pentru persoanele vulnerabile, pentru montarea de panouri fotovoltaice și capacități de stocare de energie pentru autoconsum, la un nivel de 3 kW net din perspectiva instalațiilor de captare a solare prin panouri. Vor fi vouchere de câte 5.000 de euro pe fiecare componentă, respectiv de 10.000 de euro pe gospodărie. Din 25 octombrie acest apel se va deschide în cadrul ministerului pe care îl conduc″, a spus ministrul.

El a arătat că, într-o primă fază, un număr de circa 122.000 de gospodării vulnerabile vor fi vizate de această măsură și a adăugat că speră ca numărul doritorilor să crească și să fie nevoie de suplimentarea bugetului. Măsura a fost anunțată inițial în ianuarie și a fost pregătită încă de anul trecut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: