Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka(Isaccea) a fost avariat în urma atacurilor ruse

sursa: x

Dronele ruseşti au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, avariind o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea) şi întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, au declarat oficialii ucraineni, relatează Reuters.

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere de fluviul Dunărea, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram.

„Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor şi a securităţii alimentare globale”, a declarat şi Oleksi Kuleba, viceprim-ministru pentru reconstrucţie, raportând daune la instalaţia de cereale şi la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea). Punctul de trecere a suspendat temporar operaţiunile din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi şoferi de camion, inclusiv un cetăţean turc, au fost răniţi, potrivit oficialilor.

Separat, atacul a lovit o substaţie electrică din nordul regiunii Sumî, deteriorând echipamentul, a declarat Ministerul Energiei din Ucraina pe Telegram. Operatorul de reţea din regiunea Sumî a declarat că atacul a dus la întreruperi de curent pentru peste 80.000 de consumatori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: