VIDEO Berkovits, medicul lui Netanyahu: Nu vrem să cucerim nici Iranul, nici Libanul. Vrem să trăim în țara noastră

Herman Berkovits, invitat Puterea Știrilor 2.10

Printr-o intervenție în direct în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu, a descris situația din Israel, după ce Teheranul a aruncat, recent, peste 100 de bombe asupra Israelului.

„La noi, începe Anul Nou evreiesc, pe care ar fi trebuit să-l sărbătorim cu bucurie în familie. Însă noi ne îngropăm morții, ne îngrijim răniții, primim rachete.  Sunt oameni cu familii cu trei-patru copii care se află pe front. Sunt nepoți, copii care sunt în armată. Nepoata mea, soldat,  ar fi trebuit să fie acasă de Anul Nou, să fim București și ne bucurăm de sărbătoare. Nu este, fiecare are problemele lui”, a afirmat medicul premierului israelian.

Acesta a spus în continuare că are rude, cunoscuți care sunt pe front sau au suferit pierderi, însă, cu toate acestea, economia funcționează, iar oamenii încearcă să-și continue viața în ciuda sirenelor și a știrilor de pe front.

„Noi ne apărăm existența. Noi nu vrem să cucerim nici Iranul, nici Libanul noi vrem să trăim în țara noastră mică și sfântă. Situația este încordată, fiecare are pe cineva, undeva, Și totuși, la noi, viața continuă. (…) Situația economică este foarte bună, oamenii merg la distracții, merg la restaurante, în toate părțile, din punctul vedere lumea este sprijinită foarte mult psihologic”, a explicat invitatul.

La întrebarea dacă au primit mesaje privind pregătirea pentru război, Herman Berkovits a spus că nu s-a întâmplat acest lucru dar că lucrurile se schimbă în fiecare oră. Acesta a relatat faptul că, recent, a avut o convorbire cu premierul.

„Acesta spunea câteva lucruri care se pot întâmpla, însă este foarte sigur pe sine, deoarece este un om care gândește foarte bine ce trebuie să facă, se consultă cu toată lumea. (…) Trebuie să ne luptăm cu acești teroriști și noi nu luptăm numai pentru noi. Chiar premierul spune că noi luptăm pentru omenirea liberală, pentru oameni și pentru Europa. Noi știm foarte bine că dacă nu vom face un lucru acum, acești teroriști vor ajunge în toate părțile, deja au ajuns în Europa, deja au ajuns în SUA și dacă noi nu-i prindem acum, vor câștiga aceste lupte”, a subliniat medicul premierului israelian.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: