Siegfried Mureșan, reales președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova

Sursa foto: Facebook/ Siegfried Mureşan

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost reales astăzi pentru un nou mandat de 5 ani ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

„Voi continua să apăr interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor săi în Parlamentul European, așa cum am făcut-o, neîntrerupt, în ultimii 10 ani. Republica Moldova este foarte importantă pentru siguranța Uniunii Europene și este foarte importantă pentru România. Tocmai de aceea, trebuie să-i oferim sprijinul pe care îl merită. Ca președinte al Delegației, obiectivul meu principal este să ajutăm Republica Moldova să fie pregătită de aderarea la Uniunea Europeană și să combată amenințările de securitate din partea Federației Ruse”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, după vot.

Din funcția de președinte al Delegației, Siegfried Mureșan va co-prezida Comitetul Parlamentul de Asociere UE – Moldova (CPA), din care fac parte membri ai Parlamentului European și membri ai Parlamentului de la Chișinău. Din partea Parlamentului Republicii Moldova, copreședintă a CPA este deputata Doina Gherman.

„În precedentul mandat, 2019 – 2024, am luat multe decizii importante în sprijinul Republicii Moldova și al cetățenilor săi. Am adoptat, în Comitetul Parlamentar de Asociere, primul document oficial european care cerea acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova. Declarația noastră a fost votată în martie 2022, iar statutul de țară candidată a fost acordat trei luni mai târziu, în iunie 2022. Tot în precedentul mandat de președinte al Delegației și copreședinte al CPA, am inițiat rezoluțiile prin care am cerut și am obținut o decizie favorabilă privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Mureșan.

„În acest nou mandat, obiectivul principal este să lucrăm strâns cu colegii din Parlamentul de la Chișinău pentru a pregăti Republica Moldova de aderarea la Uniunea Europeană. Moldova a început negocierile de aderare, iar Parlamentul Republicii Moldova are rolul extrem de important de a adapta legislația națională la acquis-ul european. Prin munca din CPA, ne vom asigura că Parlamentul Republicii Moldova primește tot sprijinul tehnic din partea colegilor din Parlamentul European în acest demers foarte important”, a mai spus Siegfried Mureșan.

„În același timp, consider că Republica Moldova are nevoie de mai mult sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene pentru a se putea moderniza, pentru a se putea reforma și a fi pregătită de aderare. De aceea, voi completa munca de președinte al delegației cu munca mea de negociator-șef al Parlamentului European pentru viitorul Buget multianual al Uniunii Europene post-2027. Mă voi asigura, astfel, că alocăm resurse financiare suficiente pentru a sprijini eforturile Republicii Moldova în drumul său către integrarea în Uniunea Europeană”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: