UE: Josep Borrell deplânge declararea secretarului general al ONU persona non grata de către Israel

Sursa foto: Josep Borrell Fontelles

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, şi-a exprimat sprijinul faţă de secretarul general al ONU, declarat persona non grata de către guvernul israelian, şi a deplâns „atacurile nejustificate” de care Antonio Guterres are parte, informează joi EFE.

„Îl susţinem pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în eforturile sale neobosite de a obţine pacea în toate conflictele şi în special în Orientul Mijlociu”, a scris Josep Borrell pe contul său oficial de pe reţeaua de socializare X.

De asemenea, şeful diplomaţiei europene a deplâns „atacurile nejustificate împotriva lui, precum şi numărul inacceptabil de victime în rândul personalului umanitar al Naţiunilor Unite”.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a anunţat miercuri că a decis să îl declare persona non grata pe secretarul general al ONU.

Declararea ca persona non grata este însoţită de interdicţia de a intra în Israel a secretarului general al ONU, deoarece ministrul Katz a considerat că Antonio Guterres nu a condamnat „fără echivoc” atacul iranian de marţi şi, prin urmare, l-a acuzat pe înaltul responsabil că susţine „teroriştii, violatorii şi criminalii”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: