Parlamentul României a aprobat centrul de instruire pentru Marina Ucrainei. Cum se apără Rusia?

Sursa foto: X

Parlamentul României a aprobat centrul de instruire pentru Marina Ucrainei. Cum se apără Rusia? Parlamentul României, în ședința plenară de la 1 octombrie, a susținut propunerea lui Klaus Iohannis de a înființa un centru de pregătire pentru pușcașii marini ucraineni.

Parlamentul României a aprobat centrul de instruire pentru Marina Ucrainei. Cum se apără Rusia?

Într-o scrisoare adresată Parlamentului, președintele Iohannis a scris că evoluțiile recente din războiul Rusiei împotriva Ucrainei au evidențiat necesitatea de a îmbunătăți pregătirea forțelor armate ale Ucrainei.

„În urma analizei noastre, s-a stabilit că România poate contribui la Coaliția Forțelor Marine prin găzduirea unui centru de antrenament maritim pe teritoriul său național și susținând pregătirea marinarilor ucraineni în limita capacităților noastre actuale”, a scris președintele României.

Parlamentul României a aprobat centrul de instruire pentru Marina Ucrainei

Conform planului propus, centrul de antrenament va funcționa timp de doi ani, România rezervându-și dreptul de a-și rezilia angajamentele în orice moment al procesului de formare sau după încheierea perioadei desemnate.

„Centrul de pregătire va poziționa România ca lider regional în pregătirea pentru operațiuni maritime, ajutând la creșterea coeziunii, la demonstrarea unității și la consolidarea descurajării și apărării euro-atlantice”, se arată în scrisoare.

Centrul va fi susținut de contribuții din partea comunității internaționale. În special, Regatul Unit va oferi finanțare completă pentru etapa inițială a dezvoltării sale, potrivit European Pravda.

Forțele speciale britanice îi sperie pe ruși

Analiștii militari ruși susțin că forțele speciale britanice sunt cele care vor organiza misiunile de antrenament, fiind conectate cu operațiunile trupelor ucrainene în Marea Neagră.

Antrenamentele acestora includ utilizarea grupurilor de aterizare pe scenarii de debarcare în Crimeea și regiunea Herson. Aceste viitoarea operațiuni vor fi sub Comandamentul ucrainean în regiunea Mării Negre.

Cel mai mult, Kremlinul se teme să nu piardă Crimeea și acuză Marea Britanie că face totul ca ucrainenii să obțină această victorie decisivă.

Ca exemplu este dat exercițiul Chameleon-2024 desfășurat începând cu 24 august, care a implicat unități ale Forțelor Speciale de Operații, Royal Air Force și Royal Navy, și a avut loc în partea centrală a Regatului Unit și în Marea Nordului.

Misiunile pentru care s-au antrenat: transferul sub acoperire a grupurilor Forțelor de Operațiuni Speciale în zona de destinație, debarcarea trupelor de pe bărci și elicoptere, pătrunderea în teritoriu inamic, țintirea obiectivelor critice și evacuarea ulterioară a grupurilor de sabotaj.

Planificarea unor astfel de misiuni este încredințată forțelor speciale ale SAS și SBS din Marea Britanie.

Analiștii militari ruși sunt convinși că Crimeea este ținta acestor antrenamenteși consideră că preluarea Insulei Șerpilor, debarcarea trupelor ucrainene pe platforma marină Tarhankut și atacurile asupra navelor rusești cu drone marine au fost organizate de specialiștii britanici.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: