Bogdan Stoica: Geoană e mandarina mucegăită, nu magazinul

Bogdan Stoica

Mi s-a făcut foarte milă de Geoană, după ziua de ieri. Toată presa care acum ceva ani te acuza că dacă nu porți masca ții cu Rusia iar dacă nu vrei să-ți dai inclusiv nevasta Ucrainei ții cu Putin, l-a citat ieri cuvânt cu cuvânt pe oligarhul rus Mihail Hodorkovski cum îl acuză pe Mircea Geoană de legături cu Rusia.

Haios e că Hodorkoski nu mai apare prin presă ca oligarh, ci ca opozant. Ai zice că și-a rupt pingelele strigând #rezist în piața Kremlinului, nu că a fondat prin corupție și furt un colos petrolier din care s-a îmbogățit până n-a mai cotizat unde trebuia și a fost băgat la pușcărie. Judiciar vorbind, nu sunt mari diferențe între Corneliu Iacobov și Mihai Hodorkoski, dar ce vină am eu că Iacobov nu s-a luat de Geoană când trebuia, ca să fie și el lins frumos?

Nu cred povestea legăturilor oculte ale lui Geoană cu Kremlinul din simplul motiv că acest om a fost cinci ani ambasador in SUA și încă vreo cinci adjunct în birocrația NATO. Singurele legături cu Rusia le-ar fi putut avea doar cu sprijinul CIA sau Pentagonului. Cu alte cuvinte, dacă e ceva acolo, e din filmul agenților dubli controlați, nu trădătorilor de țară.

Mai ales că Geoană nu a fost niciodată vreun patriot. Toate sinecurile lui au fost în străinătate, pe acolo și-a ținut și familia, acolo și-a măritat și fata. Geoană e la fel de român ca ciorditorul de petroale Hodorkoski, iar metoda prin care au ajuns amândoi persoane onorabile e la fel de  conjuncturală.

Ce vreau să zic nu este că Geoană merită votat ca președintele României pentru că toată povestea asta cu Rusia e doar un kompromat. Eu mi-aș dori să nu-l votezi pe Geoană pentru că este un om slab și un politician irelevant. Imaginează-ți că te uiți la niște mandarine mucegăite în Carrefour. Nu trebuie să refuzi să le cumperi pentru că așa boicotezi Carrefour, ci pentru că îți vor face rău dacă le mănânci în halul ăla.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: