Emilia Şercan: Modul în care a reacţionat Geoană arată panică şi disperare

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Jurnalista Emilia Şercan afirmă că modul în care a reacţionat candidatul la preşedinţie Mircea Geoană, în urma investigaţiei internaţionale referitoare la legăturile omului său de campanie Rareş Mănescu cu apropiaţia ai Moscovei, arată panică şi disperare, sau că e „prostănac”. 

„Modul în care a reacționat Mircea Geoană (și oțărâta sa purtătoare de cuvânt) în legătură cu investigația Context și OCCRP arată panică, disperare sau că e, pardon de expresie, prostănac.
Să acuzi mâna Kremlinului în legătură cu investigația despre afacerile dubioase ale lui Rareș Mănescu – omul care a lucrat pentru campania electorală sub acoperire a lui Geoană și care a finanțat cu mii de euro ONG-ul lu’ „Mihaela, dragostea mea” –înseamnă să fii cel puțin prostănac, pardon de expresie”, a scris Şercan pe Facebook.

Ea a criticat şi atacul lui Geoană asupra unui ziarist, despre care a afirmat că ar fi fost implicat într-o tentativă de asasinat:

„Iar apoi să îl acuzi pe Attila Biro, redactorul-șef Context, că a fost implicat într-o tentativă de dublu asasinat la adresa unui procuror-șef din Bulgaria, adică a unui oficial de rang înalt al unui stat UE, înseamnă că este prostănac cu repetiție, pardon de expresie.
O dublă tentativă de asasinat însemnă anchetă, înseamnă dosar penal, înseamnă pușcărie în orice stat, iar lucrul ăsta ar trebui să-l știe Mircea Geoană, pentru că, în trecut, a mers pe la niște parchete să dea declarații pentru mult mai puțin de atât, iar cumnatul lui e fugar prin Turcia tot pentru ceva mai puțin de un dublu asasinat.
Mircea Geoană nu e victima vreunui kompromat în povestea asta, minciunile lui la adresa lui Biro înseamnă kompromat”.

Lisa Schimdt, o colaboratoare a unui oligarh rus sancționat internațional, a cumpărat o companie de consultanță fără activitate de la fiul lui Rareș Mănescu, după cum reiese din continuarea anchetei internaționale care a declanșat un scandal public între candidatul independent la prezidențiale și jurnaliștii de investigații. Tranzacția a avut loc în perioada în care Mănescu se număra printre coordonatorii campaniei lui Mircea Geoană.

Investigația realizată de rețeaua Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), la care au participat reporteri Context.ro, reporter.london, Delfi (Estonia) și Rise Moldova, arată că tranzacția a avut loc între lunile martie-aprilie 2024.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: