Ayatollahul Ali Khamenei afirmă că atacul iranian asupra Israelului a fost ”complet legitim”

Sursă foto: The Times of Israel

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat vineri că atacul cu rachete lansat de Iran asupra Israelului a fost „complet legitim”, într-un discurs adresat în faţa a mii de persoane la Teheran, relatează AFP şi Reuters.

„Operaţiunea forţelor noastre armate în urmă cu câteva zile a fost complet legitimă”, a spus el într-o predică rostită într-o mare moschee cu ocazia rugăciunilor de vineri, care au început în capitala Teheran cu o slujbă în memoria liderul Hezbollah ucis, Hassan Nasrallah.

Khamenei a afirmat că aliaţii Iranului „nu vor retrage” în faţa Israelului, în pofida valului de asasinate comise de acesta împotriva liderilor pro-iranieni, precum liderul grupării Hamas şi cel al mişcării libaneze Hezbollah.

„Rezistenţa în regiune nu se va retrage în pofida martirilor săi şi va obţine victoria”, a spus ayatollahul Khamenei, având alături o puşcă, în timpul predicii pronunţate în principal în limba arabă.

Liderul suprem iranian a subliniat că recentul atac cu rachete asupra Israelului a fost „legal şi legitim” şi reprezintă pedeapsa minimă pentru „crimele” comise de Israel.

Iranul a lansat marţi o salvă de rachete împotriva Israelului ca represalii pentru atacurile israeliene în care a fost ucis liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, la Beirut, vinerea trecută, şi pentru asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, în iulie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: