Geoană, prins iar cu minciuna. S-a angajat pe pile la MAE în 1990, nu prin concurs!

Mircea Geoană
Mircea Geoană, secretar genera adjunct al NATO acordă un interviu postului TV Digi 24 în București, 25 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Mircea Geoană a fost din nou acuzat de minciună în legătură cu modul în care a fost angajat la Ministerul Afacerilor Externe imediat după Revoluție.

Deși Geoană a susținut constant că s-a angajat în MAE prin concurs în februarie 1990, documentele oficiale arată altceva.

Conform unui răspuns oficial al MAE, Geoană a fost angajat „începând cu data de 1 martie 1990, conform contractului individual de muncă nr. G-566, cu aprobarea ministrului afacerilor externe de atunci, Sergiu Celac.

Aceasta înseamnă că angajarea sa a fost realizată prin decizia directă a ministrului și nu printr-un concurs de selecție, așa cum a pretins el.

De menționat este că Sergiu Celac, care a fost numit ambasador la Londra în vara anului 1990, a părăsit rapid fruntea MAE.

Surse din minister afirmă că legăturile personale dintre Geoană și Celac nu sunt întâmplătoare. Tatăl lui Geoană, Ioan Geoană, avea o cunoaștere din anii ’80 cu Sergiu Celac, ambii fiind în preajma regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu.

Sergiu Celac a fost translatorul oficial al lui Ceaușescu, iar tatăl lui Geoană a ocupat o poziție de responsabilitate în apărarea civilă a Bucureștiului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: