Program pentru susţinerea tinerilor să urmeze cursuri universitare, suspus dezbaterii publice

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Educației - România

Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, că a supus dezbaterii publice un proiect care vizează susţinerea tinerilor să urmeze cursuri universitare. Instituţiile de învăţământ superior vor elabora un plan de acţiuni privind reducerea abandonului universitar.

”Organizăm şi finanţăm Programul Naţional de Reducere a Abandonului Universitar (PNRAU), prevăzut în noua Lege a învăţământului superior! Este un plan de susţinere a tinerilor să meargă la facultate. Şi nu doar să meargă la facultate, ci şi să fie absolvenţi – să nu renunţe şi să finalizeze studiile superioare”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Aceasta precizează că Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre pentru organizarea şi finanţarea PNRAU.

Potrivit ministrului, acest program se va concretiza în:

  • activităţi ce sprijină trecerea de la liceu la facultate, inclusiv în cadrul învăţământului superior dual
  • susţinerea şi finanţarea Centrelor de consiliere şi orientare în carieră
  • promovarea schimbului de experienţă între universităţi
  • dezvoltarea unor politici şi practici de reînscriere pentru studenţii care au abandonat studiile, de tip „A doua şansă”, la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ superior
  • dezvoltarea unui sistem de monitorizare a trecerii de la liceu la facultate, care să identifice din timp riscul de abandon

”Instituţiile de învăţământ superior vor elabora un plan de acţiuni privind reducerea abandonului universitar, adaptat la categoriile de studenţi în risc de abandon şi la particularităţile de risc identificate la nivelul instituţiei şi al programelor de studii. Vă invităm să consultaţi proiectul şi să ne spuneţi părerea voastră. Împreună, putem crea un sistem educaţional mai incluziv, în care fiecare student să se simtă susţinut şi motivat să meargă mai departe”, a mai transmis Deca.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: