Iranul știe ce obiectiv va ținti în Israel, dacă acesta va mai ataca. „În caz că regimul sionist comite vreo greşeală

sursa: X

Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria energetică a Israelului dacă acesta din urmă atacă Iranul ca represalii după atacul iranian cu rachete efectuat marţi, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Dacă regimul sionist comite vreo greşeală, îi vom ataca toate sursele de energie, instalaţiile, rafinăriile şi câmpurile de gaze”, a spus comandantul secund al Gărzilor Revoluţionare iraniene, generalul de brigadă Ali Fadavi, într-o declaraţie transmisă de mass-media iraniene.

„Regimul sionist are numai trei centrale electrice şi câteva rafinării, în schimb Iranul este o ţară imensă”, a adăugat acest ofiţer al corpului de elită al armatei iraniene.

Declaraţia sa survine în contextul relatărilor conform cărora Israelul ia în calcul să lovească infrastructurile petroliere iraniene, ţinând cont de amploarea pagubelor economice pe care le-ar provoca astfel Teheranului.

Iranul a lansat marţi seară o salvă de circa 200 de rachete balistice către Israel, majoritatea fiind interceptate de sistemele antiaeriene israeliene şi de cele de pe navele americane de război, iar cele neinterceptate nu au produs pagube majore.

Atacul a fost descris de Teheran drept o acţiune de represalii faţă de campania militară israeliană contra grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah şi faţă de uciderea liderului acestei grupări, Hassan Nasrallah, a altor comandanţi ai acesteia, precum şi a liderului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, asasinat la Teheran în iulie.

Israelul a promis o ripostă, în timp ce Iranul a ameninţat la rândul său cu acţiuni mai puternice în cazul unor represalii israeliene.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: