Iohannis: Promovăm o viziune a Francofoniei în care educaţia şi accesul tinerilor pe piaţa muncii ocupă un loc central

Sursa foto: sommet de la frachonfonie

România promovează o viziune a Francofoniei în care educaţia, cercetarea, mobilitatea şi accesul tinerilor pe piaţa muncii ocupă un loc central, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

„Particip la Sommet-ul Francofoniei, care are loc la Paris şi Villers-Cotter. România promovează o viziune a Francofoniei în care educaţia, cercetarea, mobilitatea şi accesul tinerilor pe piaţa muncii ocupă un loc central”, a scris şeful statului, vineri, pe platforma X.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri şi sâmbătă, la Sommet-ul Francofoniei.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES, cea de a XIX-a Conferinţă la nivel înalt a şefilor de stat sau de guvern ai celor 88 de state membre cu drepturi depline, membre asociate şi observatoare ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) se desfăşoară sub titulatura „Creează, inovează şi întreprinde în limba franceză” („Creer, innover, entreprendre en francais”).

Participarea preşedintelui la această sesiune a Sommet-ul Francofoniei reprezintă o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de transformare şi adaptare a multilateralismului, efort care priveşte şi OIF, într-un context marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli, a informat, joi, sursa citată.

”România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în Rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: