Bilanțul marșului pro-Palestina de la Roma: 30 de polițiști răniți, persoane reținute, străzi devastate

COMBO Manifestazione pro Palestina (PER SITO)

34 de persoane rănite, dintre care 30 de ofițeri de poliție, o persoană arestată, patru reținute, 51 de manifestanți au primit notificare în baza unor infracțiuni anterioare de tulburare a ordinii publice și 150 de participanți fără acte au fost escortați la granița provinciei – acesta este bilanțul marșului pro-Palestina de la Roma.

Materialele transmise de ANSA.it, Agenția de Știri Italiană arată imaginea străzilor devastate, cu stâlpi puși la pământ, pietre smulse din pavaj, mese și scaune distruse, geamuri sparte și gunoaie împrăștiate.

Marșul, neautorizat, s-a transformat într-o mișcare violentă cu bombe artizanale, indicatoare rupte folosite pentru a sparge cordonul de poliție, pietre și sticle aruncate în agenții care au răspuns cu gaze lacrimogene și focuri de armă.

Un material difuzat de publicația La Stampa surprinde un grup de manifestanți care, în timp ce scandeaz „Libertate! Libertate!” atacă polițiștii cu pietre și bastoane și folosesc un stâlp pentru a rupe cordonul forțelor de ordine.

La marșul de la Roma au participat peste 7000 de persoane, urmând ca și alte orașe din Europa să se mobilizeze pentru organizarea unor demonstrații înainte de 7 octombrie.

Anul trecut, la această dată, au avut loc atacurile Hamas urmate de invazia Fâșiei Gaza de către armata israeliană

„Tot sprijinul și recunoştinţa mea faţă de polițiștii atacați și răniți. Mulţumesc Poliţiei din Roma pentru gestionarea eficientă şi echilibrată a unei situaţii dificile, a transmis ministrul Matteo Piantedosi”.

De asemenea, preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, și-a exprimat solidaritatea cu ofiţerii răniţi şi aprecierea pentru forţele de ordine.

Credit foto: ansa.it.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: